Kiinnostavia tavaramerkkejä

Tervetuloa tutustumaan kiinnostaviin tavaramerkkitarinoihin!

Helmikuun tavaramerkki: Sokevan kuviomerkki

Näkövammaisten liiton omistaman Sokeva Oy:n valmistamat siveltimet ja luudat ovat olleet markkinoilla melkein 70 vuotta. Lähes yhtä pitkä historia on yrityksen yhä käytössä olevalla lepakkokuviomerkillä.

Viime vuonna lepakkokuvioon lisättiin brändiuudistuksen yhteydessä yrityksen nimi.

Vaikka Sokevan tunnus on varsin tunnettu varsinkin varttuneemman väen keskuudessa, toimitusjohtaja Heli Vähäsilta pitää sen rekisteröintiä tavaramerkiksi erittäin tärkeänä.

– Ei tänä päivänä tiedä, mitä ikinä voi sattua. Se on erittäin tärkeä omistajallemme, ja rekisteröinnillä osoitamme halumme kunnioittaa perinteitä.

Merkin monikäyttöisyyden lisäämiseksi siitä tehtiin myöhemmin myös mustapohjainen versio. Sillekin kuviomerkille on haettu rekisteröintiä.

Lue lisää helmikuun tavaramerkistä

Tammikuun tavaramerkki: Sydänliiton kuviomerkki

Sydän herättää tunteita. Se on pidetty ja yleisesti käytetty tunnus. Kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestönä toimivalla Sydänliitolla on sydämestä oma, selkeästi erottuva ja hyvin tunnistettava tunnuskuvionsa.

Sydänikoni muistuttaa Sydänliiton tavoitteesta, ettei yksikään sydänsairas jäisi sairautensa kanssa yksin ja että yhä harvempi sairastuisi. Liitto kehittää erilaisia tuotteita, palveluita ja yleishyödyllisiä menetelmiä, jotka perustuvat tieteelliseen tutkimukseen.

– Tutkittu tieto tuo luotettavuutta. Siksi on tärkeää, että meidän sydänkuviotamme käytetään vain meidän toiminnassamme ja se osataan yhdistää meihin. Kaikenlaisen harhaanjohtavan toiminnan kitkemiseksi halusimme varmistaa itsellemme yksinoikeuden sydänikonin käytölle, kertoo Sydänliiton tuotteista, palveluista ja viestinnästä vastaava johtaja Eeva Hietalahti.

Lue lisää tammikuun tavaramerkistä

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!