Kiinnostavia tavaramerkkejä

Tervetuloa tutustumaan kiinnostaviin tavaramerkkitarinoihin!

Creative Finland -kuviomerkki

Kesäkuun tavaramerkki: Creative Finland

Creative Finland on suomalaisen luovan talouden verkkomedia ja verkosto alan toimijoille.
Monimuotoisen alan viestintäverkostoa väri-iloisesti symboloiva kuviomerkki, jossa on sanallinen osa, rekisteröitiin Luovan talouden agentit ja managerit yhdistys ry:n eli AGMAn tavaramerkiksi kesäkuussa 2021.

Rekisteröinnillä yhdistys halusi osoittaa, että Euroopan sosiaalirahaston rahoittamana luovien alojen koordinointihankkeena edennyttä työtä oli tehty tosissaan ja jatkuvuutta halutaan ylläpitää julkisen rahoituksen päätyttyäkin. Tavaramerkin hakemisella yhdistys antaa myös alan toimijoille hyvän esimerkin aineettoman omaisuuden suojaamisen mahdollisuuksista ja merkityksestä.

Lue lisää kesäkuun tavaramerkistä

Toukokuun tavaramerkki: Kutomaa

Kutomaa on aina jonkun tekemää. Se kertoo käsityöperinteisestä valmistustekniikasta. Mielikuvissa sanan ympärille voi kietoutua kokonainen maailma. Näillä perustein Katja Akkasen oli helppo valita toiminimekseen Kutomaa, joka sanana oli pyörinyt hänen mielessään. Alusta asti hänelle oli selvää, että nimestä tulisi myös käsityöyrittäjäksi ryhtyneen muotoilijan tuotebrändin nimi.

Tavaramerkiksi Kutomaa rekisteröitiin toukokuussa 2021 Akkasen itse tekemän hakemuksen perusteella nopeasti alle kuukaudessa.

Lue lisää toukokuun tavaramerkistä

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!