Kiinnostavia tavaramerkkejä

Tervetuloa tutustumaan kiinnostaviin tavaramerkkitarinoihin!

Kesäkuun tavaramerkki: Juustoliike Lentävä Lehmä

Juustoliike Lentävä Lehmä syntyi 2000-luvun alussa, kun yrittäjäsisarukset Laura Mauno ja Hanne Hirvonen päättivät, että haluavat tuoda helsinkiläisten pöytään ekologisesti tuotettuja laadukkaita juustoja. Nyt reilun kahdenkymmenen vuoden työn ansiosta Lentävästä Lehmästä on muodostunut vahva brändi. Lisää näkyvyyttä entisestään brändi on saanut lisensoinnin kautta.

Juustoliike Lentävä Lehmä -sanamerkki ja yrityksen kuviomerkki rekisteröitiin tavaramerkeiksi kesäkuussa 2023. Sen jälkeen päästiin neuvottelemaan, millaisin ehdoin ja käyttöoikeuksin kumppani voi hyödyntää tunnetun brändin nimeä ja logoa omassa toiminnassaan.

Lue lisää kesäkuun tavaramerkistä

Toukokuun tavaramerkki: Särkänniemeen Särkänniemeen -äänimerkki

Kuplivan kevään ja lähestyvän kesän riemua huutava Särkänniemeen Särkänniemeen -tunnus on pyörähtänyt taas soimaan huvipuiston mainospätkien loppuhuipentumana. Nostalginen äänilogo on ehtinyt tulla tutuksi monelle sukupolvelle 1980-luvun lopulta alkaen, kun väkeä on kutsuttu vatsanpohjia kutkuttavaan ilonpitoon Tampereelle.

Toukokuussa 2023 Särkänniemeen Särkänniemeen -äänimerkki rekisteröitiin Tampereen Särkänniemi Oy:n tavaramerkiksi yhdessä kymmenen sana- ja kuviomerkin kanssa. Entuudestaan kaupungin omistamalla yrityksellä oli rekisteröitynä kolme tavaramerkkiä.

Lue lisää toukokuun tavaramerkistä

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!