Kiinnostavia tavaramerkkejä

Tervetuloa tutustumaan kiinnostaviin tavaramerkkitarinoihin!

Kesäkuun tavaramerkki: Seriöösi

Petri Juslinin mielessä ehti pyöriä parikymmentä vuotta ajatus perustaa yritys, jossa hän voisi työskennellä omaa osaamistaan hyödyntäen kunnianhimoisesti yhdessä lahjakkaiden kuviosuunnittelijoiden kanssa ja painattaa laadukkaita kankaita Suomessa pääasiassa seripainotekniikalla. Nämä kaksi asiaa kekseliäästi yhdistävä nimikin oli keksittynä: Seriöösi.

Juslinille oli selvää, että voidakseen rakentaa Seriöösistä laadukkaan ja menestyvän brändin, nimi on suojattava tavaramerkillä ja tietyt asiat, kuten logosuunnittelu on ostettava muilta osaajilta.

– Suojattu nimi on brändin peruspilari.

Kesäkuussa 2022 Seriöösi rekisteröitiin Seriöösi Oy:n kuviomerkiksi, jossa on sanallinen osa. Myöhemmin Seriöösi sai EU:n SME Fund -pk-yritysrahaston tukea hyödyntäen myös EU-tavaramerkkisuojan.

Lue lisää kesäkuun tavaramerkistä

Toukokuun tavaramerkki: Desibot

Vuonna 2013 perustetun yrityksen uusin kehittämiskohde tupsahti esiin noin puolitoista vuotta sitten.

– Oman kansainvälisen verkostomme yhteyksien kautta meille tarjottiin jatkojalostettavaksi alkeellista desinfiointikonetta. Tarve laitteelle oli korona-ajan jäljiltä ilmeinen. Siksi tartuimme tarjoukseen, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Neisam Al-Wattar.

Ryhmä lähti kehittämään raakaversiosta suomalaiseen makuun sopivaa, täysin asiakkaan brändin näköiseksi kustomoitavaa uudenlaista desinfiointilaitetta.

Samaan aikaan tuotekehittelyn kanssa ideoitiin desinfiointilaitteelle kuvaavaa, helposti lausuttavaa ja kansainvälisillekin markkinoille sopivaa nimeä. Vaihtoehtoja oli Al-Wattarin mukaan kymmeniä.

– Kun keksimme yhdistää laitteen toimintaa kuvaavat desinfioinnin ja botin, oli ratkaisu helppo: Desibot. Nimi tuntui niin siistiltä.

Lue lisää toukokuun tavaramerkistä

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!