Toukokuun tavaramerkki: Kuonola

Koirapäiväkoti ja spa tuovat vaihtelua lemmikin arkeen

Suvi Liukku, perustaja

Suvi Liukku ehti pitkään pompotella perheensä kesken ideoita yritystoiminnan aloittamiseksi. Sitten napsahti. Omat kokemukset herättivät ajatuksen perustaa hyvinvointipalveluita tarjoava koirapäiväkoti, joka helpottaisi koiranomistajan kiireistä arkea ja toisi vaihtelua lemmikin elämään.

Kuonola Oy perustettiin vuoden 2017 lopulla. Kuonola kuviomerkki, jossa on sanallinen osa, rekisteröitiin tavaramerkiksi toukokuussa 2018. Syyskuun ensimmäisenä päivänä avattiin koirahoitolan ja -päiväkodin ovet Helsingin Lauttasaaressa.

– Päätimme yritystä perustaessamme ottaa huolellisesti huomioon kaiken mahdollisen ja tehdä työmme hyvin. Tavaramerkin rekisteröinti kuului ilman muuta alkutoimiin. Haluamme, että palvelumme tunnistetaan brändimme kautta, toteaa Liukku.

Laaja suoja mahdollistaa monipuolistumisen

Kuonola on rekisteröity kahdeksaan eri tavaramerkkiluokkaan. Yrittäjä pitää sitä tärkeänä, sillä näin pystytään suojelemaan kunnolla omaa tonttia ja rakentamaan rauhassa brändiä.

– Meillä on paljon haaveita, joita voimme lähteä toteuttamaan luottavaisin mielin. Voimme vaikka kehittää oman tuotteen tai laajentaa Kuonolan ketjuksi. Aika näyttää, miten haaveet toteutuvat. Kun kaikki asiat on hoidettu hyvin, toiminnallamme on jatkumoa ja turvaa.

Liukku haluaa kehittää Kuonolan palvelua sellaiseksi, millaista hän itse kuluttajana toivoo saavansa.

– Kuuntelemme asiakasta ja toimimme koiralähtöisesti. Yhdessä mietimme, mikä on mahdollista ja mikä ei. Tässä työssä koulutettujen ja kokeneiden ammattilaisten on tärkeää tuntea hyvin myös eri koirarodut. Korostetun tärkeää on paikkojen pitäminen puhtaina. Meillä ei pissa haise.

Koira kaipaa kaltaisiaan kavereita

Hoitolapalveluihin kuuluvat trimmaus, pesut sekä kynsien ja tassujen hoidot. Uutena Kuonola tarjoaa drop-in-palvelua. Siinä asiakas voi tuoda koiransa trimmattavaksi aamulla ja hakea illalla. Trimmauksen lisäksi lemmikki saa nauttia selkeästi erilaisesta päivästä. Tarjolla on myös koulutuspalveluita.

Liukku muistuttaa, että koirat ovat laumaeläimiä. Ne eivät viihdy yksin. Päiväkodissa leikitään, nautitaan samaan ryhmään kuuluvista koirakavereista ja hoitajista, opitaan uutta, ulkoillaan, syödään ja levätään omassa kotipesässä.

Kuonolan toiminta on lähtenyt kivasti käyntiin. Yrittäjä toteaa tyytyväisenä, että pää on pinnalla. Työtä onkin tehty tosi järjestelmällisesti ja tarkasti. Toimiala on uusi, mutta palvelulle on selvästi kysyntää koiramäärän lisääntyessä ja yhteiskunnan kaupungistuessa entisestään.

Juuri benchmarking-matkalta Tukholmasta palannut Suvi Liukko kertoo, miten siellä toiminta on jäsentynyt hurjan paljon pitemmälle. Suomessa ollaan vasta lähtöviivalla. Opittavaa riittää.

Kuonolan verkkosivut

Teksti: Marjo Rautvuori
Kuvat: Kuonola/Sebastian Ratu

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!