Toukokuun tavaramerkki: Desibot

Rakennetaan omaa ja tuodaan näkyvyyttä asiakkaan brändille

Selkeästi ilmennyt jonkin tuotteen tai palvelun kehittämistarve ja halu tehdä asiat entistä paremmin on ohjannut The Empire of W Oy:n toimintaa. Vuonna 2013 perustettu yritys aloitti mobiililaitteiden turvalasisuojilla. Siitä laajennettiin mittatilauskalusteisiin. Uusin kehittämiskohde tupsahti esiin noin puolitoista vuotta sitten.

– Oman kansainvälisen verkostomme yhteyksien kautta meille tarjottiin jatkojalostettavaksi alkeellista desinfiointikonetta. Tarve laitteelle oli korona-ajan jäljiltä ilmeinen. Siksi tartuimme tarjoukseen, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Neisam Al-Wattar.

Yrittäjä kokosi yhteen ammattilaisryhmän. Siinä oli mukana markkinoinnin, myynnin ja 3D-mallinnuksen osaajia. Ryhmä lähti kehittämään raakaversiosta suomalaiseen makuun sopivaa, täysin asiakkaan brändin näköiseksi kustomoitavaa uudenlaista desinfiointilaitetta.

Oikeastaan tulos on hygieniakokonaisuus, jossa käyttäjät voivat desinfioida kätensä, puhdistaa UV-valolla vaikka puhelimensa tai avaimensa ja katsoa samalla asiakkaan tuottamaa mediasisältöä 22-tuumaiselta näytöltä. Kädet desinfioidaan täysin ilman kontaktia. Näin laite ja sen ympäristö pysyvät siisteinä.

Hyvä nimi suojattuna tulevan tuoteperheen käyttöön

Samaan aikaan tuotekehittelyn kanssa ideoitiin desinfiointilaitteelle kuvaavaa, helposti lausuttavaa ja kansainvälisillekin markkinoille sopivaa nimeä. Vaihtoehtoja oli Al-Wattarin mukaan kymmeniä.

– Kun keksimme yhdistää laitteen toimintaa kuvaavat desinfioinnin ja botin, oli ratkaisu helppo: Desibot. Nimi tuntui niin siistiltä. Oivalsimme myös, että laitteen ympärille voi rakentaa tuoteperheen, johon kuuluisi muun muassa desinfioivia liinoja. Siksi halusimme varmistaa itsellemme yksinoikeuden nimen käyttöön ja turvata mahdollisuutemme rakentaa rauhassa omaa brändiämme.

Desibot rekisteröitiin The Empire of W Oy:n tavaramerkiksi toukokuussa 2022. Ensimmäiset laitteet toimitettiin asiakkaille loppukesästä.

Rekisteröinti on Al-Wattarin mielestä pieni hinta sen antamasta turvasta omalle työlle.

Desibot® ylläpitää asiakkaan brändiä ja brändinäkyvyyttä

Desibotiin saa valittua vapaasti runkovärit, logot ja tekstit. Pyörillä varustettua laitetta on helppo siirrellä tarpeen mukaan paikasta toiseen.

Samalla kun ulkoasultaan asiakasyrityksen brändin mukaisesti toteutettu Desibot tarjoaa käyttäjille kontaktittoman käsien desinfioinnin ja lisälaitteille UV-valopuhdistuksen, se avaa yritykselle mahdollisuuden tavoittaa asiakkaita haluamallaan mediasisällöllä. Teräväpiirtonäytöllä voi näyttää mainoskuvia, videomateriaalia tai vaikka ravintolan ruokalistan.

Langattomuus mahdollistaa sen, että ketjuyritykset voivat hallita helposti kaikkia laitteita yhdestä paikasta.

Yrityksen verkkosivut.

Teksti: Marjo Rautvuori

Kuvat: The Empire of W Oy

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!