Tavaramerkki 1950-luvulta: AIRAM

Suomalainen perheyritys vuodesta 1921


Airamin lasitehdas perustettiin Helsingin Punavuoreen 1933. Lasitehtaan puhaltamossa aloitettiin termospullojen sisäpullojen puhaltaminen vuonna 1934. Uusi lasitehdas valmistui teollisuusalueelle Helsingin Puistolaan 1944 alkaen ja laajeni myöhemmin suuremmaksi lampputehtaaksi.

Airamin musta logo rekisteröitiin tavaramerkiksi 19.6.1952. Yrityksen logosta on rekisteröity useita versioita vuosien varrella, mm. nykyisin käytössä oleva sininen logo. Yrityksen nimen ja logon lisäksi myös moni tuotemerkki on kansainvälisissä tavaramerkkirekistereissä.

Lampputehtaasta valon asiantuntijaksi

Nykyisin Oy Airam Ab on valaisintalo, joka tarjoaa kattavan valikoiman lamppuja ja valaisimia sekä koteihin että ammattivalaistukseen. Vuonna 2011 hehkulampputuotanto päättyi kokonaan, ja hehkulamput korvattiin led-lampuilla. Valaisinten ja lamppujen lisäksi valikoimaan kuuluvat sähkötarvikkeet, koristevalot ja vapaa-ajan tuotteet. Paitsi valoa, tarjoaa Airam kuluttajille ideoita ja inspiraatiota valolla sisustamiseen ja vapaa-aikaan.

Airamilla on pitkät perinteet valon asiantuntijana, ja yritys on saavuttanut vankan aseman niin kauppojen kuin sähkötukkujenkin valikoimissa. Airamin erityinen vahvuus perustuu siihen, että valaisinmalliston kehittäminen ja suunnittelu tapahtuu lähellä suomalaisia asiakkaita. Olosuhteet Pohjoismaissa ovat ainutlaatuiset, joten muualla kehitetyt ratkaisut eivät ole parhaita mahdollisia markkinoilla, joilla tarvitaan hyvää paikallista tuntemusta.

Lähde: Oy Airam Ab, PRH

Muita vuosikymmenen merkittäviä tavaramerkkejä:

DISPERIN – rekisteröintipäivä 19.6.1952, haltija Orion Oyj
UPO – rekisteröintipäivä 5.9.1956, haltija Uponor Oyj

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!