Tavaramerkki 1940-luvulta: Vitalis

Voihan Vitalis!

Vitalis-ihovoide suojaa, kosteuttaa ja hoitaa sekä ennaltaehkäisee ihon kuivumista. Se on ihanteellinen huulille, kynsinauhoille, karheille kantapäille, auringonpolttamalle ja pakkasenpuremalle iholle. Vitalista käytetään myös erilaisten ihottumien hoitoon vauvasta vaariin.

VITALIS-voiteen valmistus aloitettiin Suomessa vuonna 1936, ja se oli aikoinaan suurin kotimainen kosmetiikkavalmiste. Oy Valkoinen Risti-Vita Korset Ab haki jo vuonna 1947 tuotteelle tavaramerkkiä, joka rekisteröitiin 15.1.1948.

1940-luvun jälkeen tavaramerkki on uusittu kymmenen vuoden välein. Vuonna 1965 aloitettiin Valkoisen Ristin tuotteiden vienti ulkomaille, erityisesti Pohjoismaihin. Vitalis oli yksi tuotteista, ja se tunnettiin Ruotsissa ja Islannissa nimellä Vitagold.

”Voiteita on satoja, mutta vain yksi Vitalis, ihonne hellä ystävä” (slogan vuodelta 1953).

Alussa Vitalis koostui yhdeksästä ja nykyään noin 20 raaka-aineesta. Vitalis sisältää useita luonnon vahoja ja öljyjä, kuten mehiläisvahaa ja lanoliinia. Vedettömässä Vitalis-voiteessa vesi on korvattu glyserolilla, joka sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon.

Vitalis-logo ja tuotepakkaus

Logo muuttui ajan saatossa timantin muodosta ovaaliksi. Aluksi tuote pakattiin pieniin 25 ml rasioihin, ja suurin koko on ollut 500 g purkki. Tunnetuin koko on kuitenkin 50 ml peltirasia, jollainen se on vielä tänäkin päivänä. Markkinoilla on myös kätevä 18 ml pikkurasia.

Merkittävä rasiauudistus tehtiin vuonna 2011, jolloin Valkoinen Risti ja Ivana Helsinki aloittivat yhteistyön. Paola Suhonen suunnitteli Vitalikselle uuden kukkakuosisen rasian. Tämänhetkinen uusi rasia kunnioittaa alkuperäistä väritystä. Olemme ylpeitä nuorekkaasti yli 80-vuotiaasta, joka on ollut mukana todistamassa Suomen 100-vuotista taivalta.

Lähde: Oy Valkoinen Risti-Vita Korset Ab, PRH

Muita vuosikymmenen merkittäviä tavaramerkkejä:

OXYGENOL – rekisteröintipäivä 26.4.1940, haltija BERNER Oy
AIV – rekisteröintipäivä 14.3.1942, haltija VALIO Oy

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!