Tammikuun tavaramerkki: Täyttö

Merkki erottuu ja herättää myönteistä uteliaisuutta

Täyttö-kuviomerkki, jossa on sanallinen osa.

Mikä ihmeen Täyttö? Kysymys on polkaissut alkuun monta mielenkiintoista keskustelua. Yksinkertaisen selkeä ja erottuva merkki huomataan, ja se herättää myönteistä uteliaisuutta. Juuri siihen Täytön keksineet ja merkin ensi kertaa servetin kulmaan kesällä 2021 piirtäneet yrittäjät pyrkivät.

Täyttö-sanamerkki ja -kuviomerkki, jossa on sanallinen osa, rekisteröitiin Täyttö Oy:n tavaramerkeiksi tammikuussa 2022.

– Tunsimme, että olimme tekemässä vahvaa ja näkyvää brändiä. Siksi suojaus haluttiin tehdä nopeasti. Tavaramerkkiasiat olivat minulle tuttuja yli kymmenvuotiselta yrittäjän uraltani. Olisi toki ollut luontevaa lisätä yrityksemme nimeen henkilöstöpalvelut-sana. Varoimme kuitenkin sitä visusti, jotta nimi säilytti tietyn salamyhkäisyyden, kertoo Täyttö Oy:n toimitusjohtaja Ilse Lahdenpohja.

Täyttö yhdistää työn ja tekijän oikealla hetkellä

Täyttö Oy:n toimitusjohtaja Ilse Lahdenpohja.

Täyttö todella täyttää, nimittäin henkilöstötarpeita. Sopivan tyypin etsintään tarvitaan hyviä verkostoja ja kunnon työkaluja, myös merkistä symboloivasti löytyvää suurennuslasia. Yrityksen palveluihin kuuluvat henkilöstövuokraus, rekrytointi ja suorahaku.

Täyttö on ideoinut itse koko visuaalisen ilmeensä, jonka mainostoimisto on sitten jalostanut loppuun. Siihen kuuluvat oleellisesti erilaiset piirroshahmoina toteutetut hyvät tyypit, tietty tekstityyppi ja helposti lähestyttävä puhuttelutapa.

– Itse tekemällä saamme oman näköistä tuotosta, kuten erottuvat työpaikkailmoitukset. Pystymme myös julkaisemaan ne nopeasti sosiaaliseen mediaan. Pitää erottua, että huomataan. On ollut kiva kokea, kuinka hienosti meidät on otettu vastaan. On nähty, ettemme ole turhan tiukkapipoisia. Olemme selvästi pystyneet osoittamaan viesteillämme ja toiminnallamme, että jokainen työntekijä on tärkeä, toteaa Lahdenpohja.

Toisaalta Täytössä on jouduttu todistamaan, että kun toimitaan valtakunnallisesti ja on tehty hyvää työtä, kilpailijatkin ovat huomanneet sen. Joitain Täytön ideoita on kopioitu aika röyhkeästi. Toistaiseksi niistä on päästy eroon puhumalla.

Hallittua kasvua kannattavasti

Täyttö Oy on saanut hyvän lähdön. Tällä hetkellä yritys työllistää yhteensä noin 70 kokopäiväistä henkilöä, pääasiassa Pirkanmaalla ja Turun seudulla, muuta maata unohtamatta. Yrityksen käynnistykseen liittyvät tappiot kirjattiin ensimmäiselle lyhyelle tilikaudelle.

Nyt mennään hallitun kasvun tiellä. Keväällä päättyvältä ensimmäiseltä täydeltä tilikaudelta odotetaan 1,6 miljoonan euron liikevaihtoa, ja toiminta on kannattavaa.

Yrityksen verkkosivut.

Teksti: Marjo Rautvuori

Kuvat: Täyttö Oy

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!