Syyskuun tavaramerkki: Eko-Ikkuna

Ekologista yritystoimintaa omassa rauhassa

Suomen Eko-Ikkunan tuotteiden ekologisuus perustuu niissä käytettävän PVC-muovin kierrätettävyyteen, erittäin hyvään lämmöneristyskykyyn sekä pitkään huoltovapaaseen elinkaareen. PVC-ikkunan käyttöikä on noin 40–50 vuotta. Kun materiaali voidaan kierrättää kymmenen kertaa, ”samaa” ikkunaa voidaan käyttää jopa 500 vuotta. Tuotteita käytetään sekä uudis- että korjausrakentamisessa niin pien- ja kerrostaloissa kuin teollisuuskiinteistöissäkin. Tuoteperheeseen kuuluu ikkunoiden lisäksi parveke-, taitto- ja liukuovia.

Eko-Ikkunan sana- ja kuviomerkki rekisteröitiin tavaramerkiksi 15.9.2017.

– Rakentajat ja remontoijat kokevat ekologisuuden jatkuvasti entistä tärkeämmäksi. Niinpä saadaksemme tehdä Eko-Ikkunalla (logomerkillä) rauhassa töitä halusimme suojata tuotemerkin tavaramerkillä heti lähdettyämme viemään sitä eteenpäin vuoden 2017 alkupuolella, kertoo Teemu Tiilikainen, yksi Suomen Eko-Ikkunat yrityksen omistajista. Kolmen kaveruksen yritys muodostaa kolmen muun yrityksen kanssa Lion Trade Oy:n, joka on Eko-Ikkuna-tavaramerkin haltija.

Tuore brändi kokeneelta tekijältä

Tiilikainen korostaa, että vaikka Eko-Ikkuna (logo) on tuore brändi, sen tuotannolla on pitkä kokemus tuotteesta.

Tehdas on valmistanut kaksikymmentä vuotta ekologisia PVC-ikkunoita ja -ovia Pohjolan vaativiin sääolosuhteisiin. Työ jatkuu ja nyt osa kokoonpanosta tehdään Virossa. Profiilit tulevat suurelta saksalaistehtaalta.

Valveutuneiden rakentajien mieleen

Eko-Ikkunoita myydään ympäri maata, mutta vahvin markkina-alue on alkuvaiheessa ollut Itä- ja Etelä-Suomi. Asiakkaat ovat yksityishenkilöitä sekä rakennus- ja saneerausyrityksiä.

– Varsinkin uudisrakentajat ovat valveutuneita ja osaavat etsiä ekologisia vaihtoehtoja. Etenkin passiivitaloihin hankitaan tuotteitamme, jotka energiatehokkuuden lisäksi ovat vielä edullisiakin. Myös esimerkiksi puolilämpimiin ja kosteisiin tiloihin tuotteet sopivat mainiosti, koska kosteus ei vaikuta ikkunoiden toimintaan, kuvailee Teemu Tiilikainen erilaisia Eko-Ikkunan käyttökohteita.

Teksti: Marjo Rautvuori
Kuvat: Suomen Eko-Ikkuna

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!