Marraskuun tavaramerkki: Tahto

Tahto. Sillä ei ole rajoja.

Tahto-riipus on kuvausonnettomuudessa vakavasti vammautuneen ja lujalla tahdonvoimalla kuntoutuneen freestylehiihtäjä Pekka Hyysalon sekä Kalevala Korun yhteistyönä toteuttama asennekoru. Korumyynnillä tuetaan Hyysalon perustaman Fightback-kuntoutusohjelman toimintaa. Ohjelma keskittyy auttamaan päävamman saaneita ja levittämään positiivista sanomaa tahdon rajattomasta voimasta kaikenlaisissa elämän tilanteissa.

Tahto rekisteröitiin korut ja korutuotteet -luokkaan Kalevala Korun tavaramerkiksi 20.11.2017.

– Samalla tavalla olemme suojanneet tärkeimmät tuotemerkkimme ennen lanseerauksen aloittamista. Tuomme myyntiin useita uutuusmallistoja vuosittain. Kaikille koruille emme voi hakea tavaramerkin rekisteröintiä. Sekä suunnittelussa että nimen valinnassa pyrimme kuitenkin omaleimaisuuteen ja tarkistamme, ettei nimi ole vastaavassa käytössä Suomessa tai muissa EU-maissa, kertoo Kalevala Korun brändi- ja designjohtaja Maria Uunila.

Korut kertovat tarinoita

Hyysalon kohtalokas kaatuminen huonoissa sääolosuhteissa tapahtui vuonna 2010. Lääkärit eivät antaneet vakavan aivovamman saaneen nuorukaisen kuntoutumisesta suuria toiveita. Urheilija itse oli toista mieltä. Valtavan tahdonvoiman ansiosta hän nousi suksille jo alle vuoden päästä.

Tahdonvoimaa hän on itse kuvannut sanoin: ”Keholla on rajat. Tahdolla ei. Tahto nostaa sinut itsesi yläpuolelle.” Kuntoutuminen jatkuu ja Pekka Hyysalosta on tullut palkittu kannustaja ja suosittu puhuja.

– Kuulimme jossakin tilaisuudessa Pekan voimaannuttavaa esitystä ja huomasimme, kuinka luontevasti hänen ja yrityksemme ajatukset osuivat yhteen. Siitä alkoi yhteinen koruhankkeemme, muistelee Maria Uunila.

Kalevala Korun omistaa kulttuuri- ja perinnejärjestö Kalevalaisten Naisten Liitto. Yritys on tehnyt paljon yhteistyötä artistien ja muiden julkisuuden henkilöiden kanssa. Yhteistyötä pidetään luontaisena tapana olla mukana ajan ilmiöiden tunnistamisessa ja ottaa rohkeasti kantaa tärkeiden asioiden puolesta.

Suunnitellaan ja tehdään käsityönä Suomessa

Pekka Hyysalosta uhkui Maria Uunilan mukaan sellainen tahdonvoima, että hänen ajatuksistaan oli suunnittelijoiden helppo saada kiinni. Kaksi Kalevala Korun kultaseppää tekivät useampia ehdotuksia ja kertoivat, mistä olivat saaneet inspiraationsa.

– Yhteistyö oli todella kivaa. Tahto nousi nimivaihtoehdoista selkeäksi ykköseksi ja Pekka valitsi designehdotuksista mieleisensä.

Tahto on Taru Harmaala Chaloffin suunnittelema. Hopeakoru on osa viime vuonna 80 vuotta täyttäneen Kalevala Korun 2017 syyskokoelmaa ja löytyy rouheampia koruja sisältävästä Sisu-mallistosta.

Kuvassa tahdon voimalla kuntoutunut Pekka Hyysalo Tahto-riipuksen kanssa.

Yrityksen kotisivuille

Teksti: Marjo Rautvuori
Kuvat: Kalevala Koru

 

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!