Marraskuun tavaramerkki: Stagent

Sanaleikistä syntyi hauskasti erottuva tavaramerkki

Stagent Oy:n toimitusjohtaja Juuso ElorantaStage plus Agent, siis Stagent. Vuonna 2017 perustettu ohjelmatoimisto välittää esiintyviä taiteilijoita erilaisille esiintymisareenoille ravintoloista yksityis- ja yritystilaisuuksiin. Kekseliäs nimi ponnahti välittömästi suosikiksi pienen porukan kokoonnuttua aivoriiheen ennen yrityksen perustamista.

– Stagent tuntui heti hauskalta. En edes muista, mitä muita nimiä oli esillä. Perusajatuksena meillä oli, että nimi olisi melko lyhyt, iskevä ja mieleenpainuva, kertoo Stagent Oy:n toimitusjohtaja Juuso Eloranta.

Vaikka nimi on monikieliseksi sopiva, pientä säätöä on Elorannan mukaan ollut siitä, lausutaanko Stagent suomalaisittain niin kuin kirjoitetaan vai englantilaisittain steitsent. Kumpikin käy. Itse yrittäjät käyttävät suomalaista muotoa. Elorannan lisäksi yrityksen perustajiin kuuluvat kaksi aiemminkin yrittäjinä toiminutta muusikkoa.

– Alussa meille kävi kuten monelle muullekin yritykselle, ettemme heränneet heti huomaamaan, kuinka tärkeää on suojata oma nimi ja brändi, ettei tulisi epäselvyyksiä tai suoria väärinkäytöksiä keksimämme nimen käytön suhteen. Tärkeää tietoa asiasta saimme muun muassa PRH:n uutiskirjeistä. Niinpä hoidimme asian kuntoon.

Stagent-sanamerkki rekisteröitiin tavaramerkiksi marraskuussa 2020.

Suojaus antaa vähällä vaivalla työ- ja mielenrauhaa

Eloranta toteaa tyytyväisenä, että onneksi Stagent-nimi on nyt suojattu ainakin Suomessa tavaramerkillä. Hiljattain on nimittäin selvinnyt, että Euroopassa on kansainvälisille markkinoille suuntaava startup-yritys, joka on rekisteröinyt stagent.com-domainin. Yrittäjää vähän harmittaa, että he huomasivat rekisteröidä itselleen vain fi-verkkotunnuksen ennen yrityksen perustamista.

Tavaramerkin hakuprosessia Eloranta pitää nopeana ja yksinkertaisena. Myös tavaramerkkiluokka löytyi Stagent-ohjelmatoimistolle helposti.

– Tavaramerkki brändin osana vahvistaa osaltaan visiotamme olla luotettava ja helposti lähestyttävä yritys. Seuraavaksi pitää hoitaa logomme suojaaminen rekisteröimällä se. Olemme kuitenkin käyttäneet jo sitä, ja se näyttää toimivan hyvin.

Jokainen tilaisuus on ainutkertainen

Stagent välittää esiintyviä taiteilijoita ravintoloihin ja erilaisiin yksityis- ja yritystilaisuuksiin, kuten häihin, lastenjuhliin, syntymäpäiville, siunaustilaisuuksiin, messuille, pikkujouluihin, läksiäisiin, harjannostajaisiin, avajaisiin tai mihin ikinä. Tarjolla on lastenmusiikkia, taikureita, koomikoita, trubaduureja, bilebändejä, klassista musiikkia, rockia, bluesia tai muuta.

Lisäksi yritys tarjoaa esiintyville taiteilijoille mahdollisuuden toimia ohjelmatoimiston palveluksessa.

– Hoidamme asiat kuten sovitaan ja teemme kaikki kaikkea. Se varmistaa, että asiat hoituvat joustavasti ja nopeasti. Palkat lähtevät esiintyjille, kun työ tehty eikä vasta viikkojen päästä, lupaa Eloranta.

Stagentin verkkosivut

Teksti ja henkilökuva: Marjo Rautvuori

Kuva: Stagent Oy

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!