Maaliskuun tavaramerkki: Tiimatalot

 

Tavaramerkin osto oli juuri se, mitä haimme.

Tiimatalot-brändi on ollut markkinoilla reilut kymmenen vuotta, mutta niiden valmistajalla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus erilaisten hirsirakennusten tekemisestä. Hirsirakentaja MES-Wood Oy taas perustettiin vuonna 2012. Vuoden 2017 lopulla yritys osti itselleen Tiimatalot-tavaramerkin ja -liiketoiminnan.

Tiimatalot-sana rekisteröitiin MES-Woodin tavaramerkiksi 5.3.2018. Hakemus oli jätetty heti kaupan jälkeen joulukuussa 2017.

– Selkeä syy tavaramerkin ostolle oli, että pääsemme nuorena yrityksenä hyödyntämään vanhan brändin tunnettuutta. Lisäksi pitkään toimineen yrityksen myyntiverkosto laajentaa merkittävästi omaa toimintaamme. Tavaramerkin ja liiketoiminnan osto on juuri se, mitä haimme. Emme halunneet ostaa koko yritystä ja joutua sitä kautta kahden eri yrityksen omistajaksi, kertoo MES-Woodin toimitusjohtaja Sami Tervakoski.

Tavaramerkin rekisteröinnillä uusi omistaja halusi varmistaa, että se voi jatkaa rauhassa brändin rakentamista eikä tehty työ ja maksettu hinta valu hukkaan tai joudu väärään käyttöön.

Hirsi on luonnollinen rakennusmateriaali

Nykyaikainen hirsitalo on entisaikojen hirsirakennuksiin nähden tekninen huipputuote, terveellinen, energiatehokas ja ekologinen. Kaikki Tiimatalot valmistetaan suomalaisesta puusta joko Muhoksen tai Kärsämäen tehtailla. Mallistosta löytyy vapaa-ajanasuntoja, omakotitaloja, mökkejä, saunoja ja saunatupia sekä aittoja ja varastoja.

Tulevaisuudessa keskitytään Sami Tervakosken mukaan vahvasti omakotitaloihin. Niissä materiaaliksi valitaan useimmiten 2–3 osasta liimattua lamellihirttä, jossa puun eläminen on höylähirttä pienempää.

– Valittavana on myös erityisesti talonrakentamiseen kehitetty tuplahirsirakenne. Perinteisen männyn rinnalle tullut kuusi on nykyisin yleisempi puulaji. Se on tasalaatuisempaa ja säilyy pidempään vaaleana. Merkittäviä eroja ei kuitenkaan ole. Valinta on makukysymys.

Taloja ympäri Suomen sekä vientiin

Tiimatalot työllistää yhteensä noin 10 henkilöä. Rakennuksia myydään ympäri Suomen edustajien kautta.

Vuosittain valmistuu tehtailla yhteensä noin 400 Tiimatalojen ja MES-Woodin rakennusta. Ne toimitetaan asiakkaalle joko tavaralähetyksenä tai säältä suojaan -toimituksena.

Tiimataloja on toimitettu myös vientiin Pohjoismaihin ja useisiin Euroopan maihin sekä Aasiaan.

Tavaramerkin haltijan kotisivut

Teksti: Marjo Rautvuori
Kuvat: Tiimatalot

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!