Kesäkuun tavaramerkki: Innostin

Oma innovaatio ansaitsee hyvän suojan

Innostin® on Anssi Sepän kekseliäs invanostininnovaatio. MS-tautia sairastavalla Sepällä oli omien kokemustensa perusteella selkeä näkemys esteettömyysratkaisujen ongelmista. Hän halusi tehdä maailmasta liikuntarajoitteisille helppokulkuisemman vuodenajasta ja säästä riippumatta sekä lisätä liikuntainnostusta.

Ensimmäiset ajatukset helppokäyttöisestä, turvallisesta ja Suomen ulko-olosuhteet kestävästä nostolaitteesta alkoivat pyöriä innovaattorin päässä noin kahdeksan vuotta sitten. Avukseen hän löysi alaa tuntevan yrityksen, ja yhdessä mentiin eteenpäin.

Vuonna 2017 Seppä perusti Karviaan Oy Seppsystems Ab:n ja nosturille haettiin patenttia. Tärkeää oli myös saada CE-merkintä. Valmistajaksi löydettiin porilainen yritys. Keväällä 2020 kaikki alkoi olla lähes valmista. Nosturilta puuttui vain kekseliäs nimi ja sen suojaaminen omaan käyttöön.

Nimi napsahti esiin itsestään

Tuotenimen keksimistä Seppä kuvaa nauraen napsaukseksi päässä. Itse hän ajattelee monimerkityksellisen sanan in-alkuosan tarkoittavan yksinkertaisesti sisään. Mutta myös inva-sanan lyhenne ja pyrkimys innostaa liikkumaan sopivat mieleenpainuviksi tulkinnoiksi.

– Olin tyytyväinen selvitettyäni, että Innostin oli tavaramerkkinä käytettävissämme. Jotain oli ilmeisesti jäänyt tradenomiopinnoista päähän, sillä nimen suojaus tavaramerkillä tuli kyllä heti mieleeni. Tiesin, että se on luotettava tapa varmistaa, ettei kukaan käytä nimeä meitä vahingoittaen. On hyvä asia, että aineetonta omaisuutta on mahdollista suojata eri keinoin ja tarvittavaa tietoa löytyy helposti netistä.

Innostin rekisteröitiin SeppSystemsin tavaramerkiksi kesäkuussa 2020. Samaan aikaan rekisteröitiin tavaramerkiksi myös SeppSystems-kuviomerkki, jossa on sanallinen osa.

Toisin kuin erityisosaamista vaativan patentin hakeminen tavaramerkin hakuprosessi oli Sepän mielestä hyvin yksinkertainen yhden lomakkeen täyttötyö.

Innovaattorin ideoita ei pysäytä mikään

Innostin on Sepän tietojen mukaan markkinoiden ainoa ensisijaisesti Suomen ulko-olosuhteita kestämään tehty invanostin. Se on suomalaisesta työstä viestivä Avainlippu-tuote.

Nostin on kooltaan 120 x140 cm, mutta se vaatii tilaa ainoastaan 10 x 10 cm kaidetolpan verran. Nostokykyä laitteella on 400 kg. Innostin on täysin huoltovapaa ja se on tarvittaessa siirrettävissä kohteesta toiseen. Sekä taloyhtiöt että yli 65-vuotiaat ja vammaiset voivat saada valtion avustusta nosturin hankintaan.

Innovaattori Anssi Sepän päässä pyörii koko ajan monia uusia ideoita, mutta niistä hän ei vielä hiiskahdakaan. Nyt hän keskittyy Innostimen markkinointi- ja myyntityön vauhdittamiseen.

SeppSystemsin verkkosivut

Teksti: Marjo Rautvuori

Kuvat: SeppSystems ja Riina Perho (Anssi Sepän kuva)

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!