Huhtikuun tavaramerkki: RotuaariRalli

Rentohenkinen kaupunkiseikkailu saa porukat liikkeelle

Rentohenkinen RotuaariRalli on Oulussa rallattava rentohenkinen, mobiilisovellukseen pohjautuva kaupunkiseikkailu. Ydinkeskustan tunnetulta kävelykadulta starttaava ja sinne päättyvä joukkuetapahtuma vetää porukoita liikkeelle, rassaa aivonystyröitä ja pistää mielikuvituksen töihin.

RotuaariRallille haettiin tavaramerkin rekisteröintiä tapahtuman suunnittelun alkuvaiheessa logon valmistuttua tammikuussa 2017.

Kuviomerkki rekisteröitiin 12.4.2017 vähän ennen ensimmäistä rallia.

Toukokuun 2018 alussa liikuttiin toistamiseen hyvän suosion saaneella rallimallilla.

Rekisteröinnistä turvaa omalle tekemiselle

Rekisteröinnillä tapahtuman ideoija ja järjestäjä Tapahtumatuotanto Voltti Oy halusi varmistaa, ettei kukaan lähde varastamaan tai käyttämään muulla tavoin väärin hyvää ideaa. Samoista syistä on aikoinaan rekisteröity myös yrityksen toinen vuosittainen yleisötapahtumatuote, jo 30-vuotias Likkojen Lenkki.

– Olemme kokeneet rekisteröinnin turvalliseksi ja hyväksi asiaksi. Se antaa luotettavuutta ja on eduksi toimiessamme meille tärkeiden yhteistyökumppaneiden kanssa, kertoo toimitusjohtaja Niina Seppänen Tapahtumatuotanto Voltti Oy:stä.

Kaupunkiseikkailutapahtuman suunnitteluun johti tarve löytää niin naisille kuin miehille soveltuva rentohenkinen tapahtuma, jota myös yritykset voisivat hyödyntää valmiina tyky- tai muuna virkistyspäiväpakettina.

– Idea lähti liikkeelle nykyliikuntatapahtumien trendeistä. Ihmiset haluavat liikkua ja liikunta koetaan tärkeäksi. Kaikille ei kuitenkaan sovi esimerkiksi juoksu- tai maratontapahtumien tyyppinen liikkuminen, vaan tärkeimmiksi arvoiksi nousevat hauskanpito, yhteisöllisyys sekä elämykset, mielellään porukassa.

Jo ensimmäisessä rallissa oli mukana 101 joukkuetta, joista muodostui noin 500-henkinen rallikansa. Toukokuussa 2018 joukkueita oli 148 ja kilpailijoita niissä noin 700.

ActionTrack-mobiilisovellus on olennainen osa tapahtumaa. Sen avulla osallistujat näkevät rastikartan ja se toimii pistelasku- sekä tuloshallintajärjestelmänä. Helppokäyttöistä applikaatiota on kuvattu koukuttavaksi aikuisten Pokemon Go:ksi.

– Olemme suunnitelleet rallitapahtuman viemistä pariin muuhun kaupunkiin. Uusien nimien ja logojen suunnittelu sekä rekisteröinti ovat siis edessä tulevan syksyn aikana. Valitettavasti emme voi käyttää RotuaariRalli-nimeä, koska se liittyy täysin Ouluun. Mutta emmeköhän me jotkut kivat rallipäätteiset nimet kehittele, nauraa Niina Seppänen.

Eri teemaisia toimintarasteja oli Rotuaarirallissa yli 30, osa yhteistyöyritysten toteuttamina heidän tiloissaan.

   

Yrityksen kotisivut

Teksti: Marjo Rautvuori
Kuvat: Tapahtumatuotanto Voltti

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!