Huhtikuun tavaramerkki Heinätin

Hyvinvointia hevosille ja sujuvuutta talliarkeen

Heinätin on hevosten ruokintalaite. Se mahdollistaa hevosten luonnonmukaisen tiheän ruokintarytmin, mikä edistää kaviokavereiden hyvinvointia ja terveyttä sekä ehkäisee suorituskykyä heikentäviä sairauksia. Samalla heinäautomaatti sujuvoittaa talliarkea ja lyhentää hoitajan pitkää työpäivää.

Heinättimen synnyn innoittajana oli ähky- ja mahahaavaherkkä Klerkki-hevonen. Kun sen omistajat eivät löytäneet hevosensa terveysongelmiin valmiita ratkaisuja, he ryhtyivät kehittämään niitä itse. Heinätintä rakennettiin ja testattiin 2–3 vuotta. Ensimmäinen versio tuli markkinoille vuonna 2016. Pian uudesta kotimaisesta tuotteesta alkoi muodostua ikään kuin ilmiö ja yleisnimi erilaisille ruokintalaitteille. Keksijät havahtuivat ja tiesivät, mitä tehdä.

– Tuotemerkin suojaamiseksi löytyi hyvin tietoa PRH:n nettisivuilta ja tavaramerkin rekisteröinti oli kohtuullisen helppoa, toteaa Katja Kulmakorpi Oy Equine Innovations Ldt:stä. Perheyritys tunnetaan myös lempinimellä Hevoskeksinnöt.

Heinätin rekisteröitiin tavaramerkiksi huhtikuussa 2019. Sanamerkin tavaramerkkiluokkana on ”Eläinten mekanisoidut ruokintalaitteet”.

Tavaramerkki erottaa oman alkuperäistuotteen muista

Heinätin haluttiin rekisteröidä tavaramerkiksi, jotta se erottuu mahdollisista muista markkinoille ilmaantuvista tuotteista.

– Uskomme, että rekisteröinnistä on markkinoinnissa hyötyä ja asiakkaidemme on tavaramerkin ansiosta helpompi erottaa muista aito ja oikea, laadukas sekä täysin kotimainen kokonaan käsityönä tehtävä tuotteemme, toteaa Katja Kulmakorpi.

Nimen ympärille syntynyt kasvava tuoteperhe

Heinätin-tuotenimi syntyi jo tuotteen idean yhteydessä ja tuotteen kehitystyötä tehtiin alusta alkaen tällä nimellä.

– Mielestämme nimi kuvailee hyvin sitä, mitä Heinätin tekee. Vähitellen Heinättimestä on kasvanut tuoteperhe ja sitä kehitetään edelleen jatkuvasti. Valittavissa on vaihtoehtoja yhden hevosen automaatista koko tallin järjestelmiin niin sisä- kuin ulkokäyttöön.

Kaikissa Heinätin-automaateissa on asiakkaan toiveen mukaan heinäannoksia varten kolmesta kuuteen hyllyä. Hevonen saa siis yhdellä automaatin täytöllä vähintään kolme ajastettua heinäannosta vaikkapa illan, yön ja aamun aikana. Kaikkiin malleihin on myös saatavilla erilaisia ohjauskeskuksia, joihin voi syöttää tarpeen mukaan jopa 12 ruokinta-aikaa. Näin Heinättimellä voi hoitaa kätevästi niin tallin päivä- kuin yöruokinnat.


Valmiina kasvaville vientimarkkinoille

Katja on pitkän linjan hevosihminen ja hänen puolisonsa Jarkko Kulmakorpi entinen maailmanmestaruustason moottoripyörämekaanikko, jolta löytyy teknillistä osaamista ja suunnittelukykyä. Pariskunnan vuonna 2013 perustaman yrityksen nimeksi valittiin englanninkielinen Oy Equine Innovations Ltd, koska alusta alkaen on ollut tavoitteena vienti ja kansainvälistyminen.

– Heinätin-nimi on ehkä ristiriidassa tämän kanssa, mutta olemme päättäneet pitää saman tuotemerkin myös kansainvälisillä markkinoilla. Tätä voidaan verrata vaikka Würth-tuotemerkkiin. Kansainvälinen tavaramerkkirekisteröinti on ollut mielessämme varsinkin sitten, kun vienti kasvaa, toteavat yrittäjät.

Yrityksen verkkosivut

Teksti: Marjo Rautvuori

Kuvat: Equine Innovations

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!