Helmikuun tavaramerkki: Neurotanoke

Pitää luottaa omaan osaamiseensa ja kehittää sitä

Pertti Kemppinen on valmentanut lasten ja nuorten jalkapalloryhmiä 1970-luvun puolivälistä asti. Tanoke-taitovalmennuksen kehittelyn hän aloitti maailmalta saamiensa esimerkkien innoittamana noin 25 vuotta sitten. Tanoke-nimen hän kehitti sanoista taito, nopeus ja ketteryys.

Koska Tanoke-valmennuksessa parannetaan kehon ja aivojen yhteyttä, Kemppinen nimesi valmennuksen myöhemmin Neurotanokeksi. Sen hän rekisteröi tavaramerkiksi sanamerkkinä helmikuussa 2022 Tmi Neuro Football P&K:n haltijana.

– Tavaramerkki suojaa aineetonta omaisuuttamme. Suojattu brändi on tärkeä. Luotamme osaamiseemme. Vaalimme nimeämme huolehtimalla siitä, että kaikki materiaalimme ja brändin alla toteutettavat koulutukset ovat laadukkaita. Niitä myös uudistetaan jatkuvasti. Se on välttämätöntä. Huippujalkapallon olemus muuttuu ja kehittyy koko ajan, nyt vielä nopeammin kuin koskaan aiemmin.

Hyvää brändiä myös lisensoidaan

Kemppisen yritys on julkaissut 15 Tanoke-valmennuskirjaa, ja omaa videoarkistoa valmentaja kuvaa Euroopan suurimmaksi lasten ja nuorten valmennusarkistoksi. Taitovalmennukseen voi päästä joko osallistumalla Kemppisen yrityksen järjestämille kursseille tai niiden jalkapalloseurojen toimintaan, joissa valmennusta vetää Neurotanoke-pätevyyden hankkinut valmentaja.

– Taitovalmennuksessa olleiden pelaajien kautta kompetenssimme näkyy aina maajoukkuetasolla asti. Se on lisännyt työmme uskottavuutta. Silloin tällöin joku valmentaja kyselee, voisiko hän valmentaa meidän nimellämme. Se käy vain, kun valmentaja on käynyt läpi koulutuksemme ja ei pelkästään ymmärrä vaan elää meidän periaatteidemme mukaisesti, Kemppinen painottaa.

Kilpailun lisääntyessä brändin merkitys kasvaa

Taitovalmentajaa Kemppinen vertaa puutarhuriin, joka kasvattaa pienistä siemenistä suuria puita. Hän mahdollistaa sen potentiaalin, joka kullakin valmennettavalla on. Harjoituksen merkitys koetaan enemmän kehon kautta kuin yleensä. Monipuolinen pallon ja kehon hallinta ovat Neurotanoke-valmennuksen käyneelle pelaajalle tyypillisiä ominaisuuksia.

– Neurotanoke ei ole muotti vaan kasvun paikka, pelaajan tarpeita varten luotu järjestelmä. Neurotanoke-ympäristö luo uskoa itsensä kehittämiseen ennen kaikkea taitopelaajana. Itseoppineita jalkapalloilijoita ei enää ole. Järjestelmä sopii ja sitä on käytetty muissakin lajeissa, kuten salibandyssä ja jääkiekossa.

Kemppinen kertoo, että vaikka ennen yksityistä valmennusta vähän kummeksuttiin monissa urheilulajeissa, tänään sitä käytetään entistä enemmän. Tarjontakin on lisääntynyt ja sitä myöten kilpailu kiristyy. Brändin vahvistaminen ja ylläpito käy entistä tärkeämmäksi.

– Nautin työstäni, jossa saan toteuttaa itseäni sataprosenttisesti. Omassa yrityksessä pystyn toimimaan erittäin ketterästi, toteaa luovuuteen taipuvainen ja myös sosiaalityöntekijän koulutuksen saanut valmentaja.

Yrityksen verkkosivut

Teksti: Marjo Rautvuori

Kuva: Tmi Neuro Football P&K

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!