Elokuun tavaramerkki: ILO-kuviomerkki

Isännöintitoimiston nimivalinta kutkutti perhosina vatsassa

Isännöinti ILO sai nimensä reippaan nimipyörittelyn tuloksena. Se pulpahti esiin yrityksen palvelukonseptista ja tuntui heti ainoalta oikealta. Silti Päivi Viljamaa-Helkiö muistaa hyvin, kuinka perhoset pyörivät vatsassa. Nimen käyttöönotto jännitti sen antaman velvoittavan asiakaslupauksen takia.

– Halusimme silloisen yhtiökumppanini kanssa yritykselle nimen, joka on lyhyt ja ytimekäs, aikaa kestävä ja toimialaa kuvaava. Toisaalta halusimme uudistaa alan mielikuvaa eläköityvien miesten linnakkeena. Omia nimiämme emme halunneet mukaan. Tylsältä ja myöhemmin mahdollisesti toimintaa rajoittavalta tuntui myös kotipaikan esiintuonti, vaikka se varmaan parantaisi hakukoneoptimointia.

Isännöinti ILO trimmasi mainiosti ja sen yrittäjät kokivat kuvastavan hienosti heitä ja heidän tapaansa toimia. Merkkiin haluttiin myös ripaus naisellisuutta. Molempien mieliväri punainen erottuu hyvin joukosta. Nostalgiaakin ammattilaisen viimeistelemään merkkiin liittyy.

Asiantuntijan kannattaa turvata asiantuntijaan

Yritys perustettiin Hyvinkäällä kymmenen vuotta sitten. Viljamaa-Helkiön ruutuvihosta löytyvät kaikki perustamisen aikaiset muistiinpanot.

– Toimisto sijaitsi alkuun vanhassa omakotitalossamme. Puutalo oli maalattu siniseksi ja siinä oli punainen katto. Logossamme värit ovat toisin päin. Käytämme nimittäin joskus merkin suojana sinistä kattoa, mutta yksinkertaisuuden vuoksi rekisteröimme vain punaisen version.

Isännöinti ILOn oli tarkoitus rekisteröidä kuviomerkki tavaramerkikseen heti yrityksen perustamisen jälkeen. Yrittäjäkurssin käytyään Viljamaa-Helkiö aloittikin hakemuksen teon, mutta muuten helppo homma tyssäsi oikeiden tavaramerkkiluokkien etsintään.

– Kun yritys siirtyi kokonaan minulle, päätin toteuttaa vihdoin rekisteröinnin. Sattumalta juuri silloin toisessa koulutustilaisuudessa asiantuntija pisti käteeni käyntikorttinsa. Siitä työ pyörähti käyntiin. Rekisteröinti tuli tehtyä kerralla nopeasti, hyvin ja kattavasti. Suosittelenkin asiantuntijan käyttöä, kun yrittäjälle tulee vastaan vierasta asiaa. Se säästää aikaa. Tiedän itsestäni, että olisin käyttänyt turhaan tuntikausia paneutuakseni asiaan perusteellisesti.

Tavaramerkki takaa työrauhan ja vahvistaa toimintatapaa

Sari Putkonen (vas.) ja Päivi Viljamaa-Helkiö

ILO-kuviomerkki, jossa on sanallinen osa, rekisteröitiin Isännöinti ILO Oy:n tavaramerkiksi elokuussa 2022 kolmessa eri tavaramerkkiluokassa.

Pelko, että joku nappaa hyvän nimen, muistutti yrittäjää rekisteröintitarpeesta. Hän oli pannut merkille, että ilo-sanaa käyttäviä yrityksiä on paljon.

– Nyt meille on varmistettu kuviomerkkimme käyttö ja voimme rakentaa brändiämme rauhassa pitkäjänteisesti. Merkki vahvistaa tapaamme toimia keskenämme ja palvella asiakasta. Hyvillä mielin tehty työ näkyy tyytyväisyytenä.

Yrityksen perusasiat ovat hyvässä kunnossa, mutta tehtävääkin Viljamaa-Helkiö tietää riittävän. Ehkä joskus ollaan valmiita laajentamaan toimialuetta. Nyt keskitytään hyvinkääläisten taloyhtiöiden peruspalveluihin. Yrityksessä työskentelee lähes kymmenen ammattilaista.

– Teemme sitä, minkä varmasti osaamme, ja haluamme tarjota palvelua monella tasolla. Taloyhtiöissä on edelleen esimerkiksi hallituksen jäseniä, joilla ei ole sähköpostia. Meille voi soittaa tai tulla oikeasti käymään, vaikka jatkuvan muutoksen alla olevalla alallamme otettiin koronan myötä pitkä digiloikka.

Yrityksen verkkosivut
Teksti: Marjo Rautvuori
Kuvat: Isännöinti ILO Oy

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!