Elokuun tavaramerkki Ideareppu

Merkissä mukana toiminnallisen opetuksen monet mahdollisuudet

Pelaten, leikkien ja liikkuen oppiminen voi muuttaa täysin vaikka pienten koululaisten kieliopin opiskelun puurtamisesta ihan muuksi. Tästä on paljon kannustavaa kerrottavaa kahdella kokeneella luokanopettajalla Teija Kaupilla (vas.) ja Eija Leskisellä (oik.).

Halu jakaa oppilaiden kanssa toteutettuja ja heitä innostavia ideoita muidenkin opettajien hyödyksi ja opetuksen avuksi sai opettajat avaamaan Idearepun vuonna 2018. Innosta pinkeänä he alkoivat täyttää reppua erilaisilla eri oppiaineiden toiminnallisen opetuksen ideoilla, oppimispeleillä ja tehtävillä. Muunneltavia toimintaideoita voi käyttää eri teemoihin ja opeteltaviin asioihin koulun eri oppimisympäristöissä sekä koulun lähiympäristössä eikä välttämättä mitään erikoismateriaaleja tarvita.

Idearepun ajatuksena on, että sinne voi pakata mitä tahansa ja se kulkee helposti mukana. Materiaali on digitaalista ja se avautuu kaikilla mobiililaitteilla. Mukana on myös tulostettavaa aineistoa.

– Toiminnallinen opetus on tullut vuosien aikana osaksi meidän oppilaidemme kouluviikkoa. Toiminnallisuus on mukana silloin, kun se on tarkoituksenmukaista. Opeteltavaan aiheeseen sopivasti liitettynä se innostaa, piristää ja motivoi, mutta myös auttaa oppimista, tukee erilaisia oppimistyylejä ja edistää koulussa viihtymistä. Oppilaiden puheensorina, nauru ja innosta hihkuminen ovat parasta palautetta opettajalle.

Toiminnallinen opetus mainitaan ensi kertaa myös uudessa opetussuunnitelmassa. Se on sovellettavissa kaiken ikäisten oppijoiden iloksi ja hyödyksi.

Opettavainen matka yrittäjyyteen

Matka luokanopettajina ja sivutoimisina yrittäjinä on ollut Idearepun suunnittelijoille opettavaista, mielenkiintoista, innostavaa ja antoisaa. Eija ja Teija ovat opetelleet muun muassa uuden työskentelyalustan käyttöä internetissä, materiaalin tuottamista, kuvaamista, ohjelmointia, markkinointia ja yritystoimintaa.

– Välillä epätoivon tunteet ovat uhanneet latistaa. Toisaalta koulussa ovat oppilaat, joiden kanssa toteutamme ideoitamme ja nautimme heidän innostaan.

Suurta apua yrittäjät ovat saaneet Keski-Savon Uusyrityskeskus Wäläkystä. Business Finlandin apurahan turvin he pystyivät käyttämään asiantuntija-apua tavaramerkin hakuun.

Turvallisesti siipiä kokeilemaan kansainvälisille markkinoille

Ideareppu-nimi rekisteröitiin suomalaiseksi tavaramerkiksi PRH:ssa elokuussa 2019. Englanninkielinen sana- ja kuviomerkki Finnish Active Learning on puolestaan rekisteröity EU-tavaramerkki. USA:n virastossakaan tavaramerkin rekisteröinnille ei ole löydetty esteitä. Rekisteröinti tulee voimaan, kun USA:n kauppa avautuu todennäköisesti syyskuun alussa.

Tavaramerkin toteutti Sirpa Rahikainen. Eija ja Teija ideoivat Idearepun sana- ja kuviomerkkiin toiminnallisia hahmoja, jotka kuvastavat yrityksen tuotetta, eli monipuolista toiminnallisuutta. Siinä oppilaat liikkuvat eri tavoilla, käyttävät tablettia, pelaavat pelejä, kiipeilevät ja tekevät yhteistyötä.

– Halusimme suojata tavaramerkkirekisteröinnillä tuotekonseptin nimen ja logon. Hakuprosessin aikana yrityksemme tavoitteita ja toimintaa pohdittiin monipuolisesti eri näkökulmista. Tavaramerkkiä on hyödynnetty Idearepun ja Finnish Active Learningin verkkoviestinnässä. Nyt toivomme, että markkinointi tehostuu ja monipuolistuu ja luo yritykselle lisää uskottavuutta. Uskomme myös, että tavaramerkki lisää turvallisuutta ja edistää myyntiä.

Idearepun tuotteet ovat myynnissä suomalaisen Mobie Academyn verkkokaupassa. Elokuussa 2020 myynnissä on 10 suomenkielistä ja 15 englanninkielistä kurssia. Uusia kursseja suunnitellaan ja toteutetaan koko ajan ja valmiita kursseja käännetään englanniksi. Kansainvälinen verkkokauppa avautuu vähitellen maailman tilanteen mukaan.

Yrityksen verkkosivut

Teksti: Marjo Rautvuori

Kuvat: Ideareppu

Kaikki kuukauden tavaramerkit

Tutustu aiemmin kuukauden tavaramerkiksi valittuihin tavaramerkkeihin.

Tutustu kuukauden tavaramerkkeihin!

Tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä

Julkaisimme Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavaramerkkejä eri vuosikymmeniltä.

Tutustu juhlavuoden tavaramerkkeihin!